شش پروژه نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی استان فارس با دستور رئیسجمهور و با حضور وزیر نیرو به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح گردید.
به گزارش دفتر روابطعمومی و امور بینالملل سازمان ساتبا، در این مراسم که در محل نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی ۱۰ مگاواتی لارستان با حضور معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا، نماینده مردم شریف لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی، فرماندار لارستان و مسئولان حوزه برق استان فارس برگزار شد، با دستور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز پنجشنبه بهصورت همزمان ۶ پروژه نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی استان فارس با اعتبار ۲ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال افتتاح گردید.
به نقل از این گزارش، در ابتدای این مراسم آقای دکتر محمد ساتکین گزارشی از وضعیت نیروگاه های تجدیدپذیراحداث شده در کشور، پتانسیل و آخرین اطلاعات پروژه های تجدیدپذیر احداث شده در استان فارس و همچنین اطلاعات مرتبط با ۶ نیروگاه خورشیدی که امروز در فارس به بهره برداری رسیدند ارائه و مزایای احداث این نیروگاه ها را برشمردند.
در ادامه ریاست محترم جمهوری با تاکید بر این نکته که با احداث و راه اندازی این نیروگاه ها ظرفیت مناسبی برای تولید برق ایجاد خواهد شد، اشاره کردند که بسیار جای خرسندی است که از نیروگاه های کیلوواتی به نیروگاه های مگاواتی رسیده ایم و ابراز امیدواری کردند که با توسعه فنآوری ها در حوزه انرژی خورشیدی شاهد آن باشیم که تمامی مردم ما با احداث واحدهای خورشیدی در پشت بام منازل شان، بتوانند از این فرصت تولید برق بهره مند گردند.
نیروگاههای خورشیدی افتتاح شدهی استان فارس مشتمل بر سه واحد نیروگاهی ۱۰ مگاواتی در مناطق کورده لارستان، دارندگان شیراز، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد و یک نیروگاه ۲ مگاواتی در تُرکان شیراز و همچنین دو نیروگاه ۵۰۰ کیلوواتی با مجموع ظرفیت ۳۳ مگاوات است.
بنا بر این گزارش، احداث نیروگاههای مذکور در دوره ساخت و بهرهبرداری برای ۶۲ نفر اشتغال مستقیم و برای ۲۹۵ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است. همچنین این پروژههای نیروگاهی قابلیت تولید سالیانه بیش از ۵۴ میلیون و ۱۰۹ هزار کیلوواتساعت برق را دارا هستند.
این گزارش حاکی است، تاکنون مجموع ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک بهرهبرداری شده در استان فارس برابر رقم ۸۴,۱ مگاوات است که مشتمل بر ۱۰ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت تجمعی ۶۸.۱ مگاوات، یک نیروگاه زیستتوده به ظرفیت ۱.۰۶۵ مگاوات، یک نیروگاه بادی به ظرفیت ۰.۶۶ مگاوات و ۲ نیروگاه برق-آبی به ظرفیت ۱۲.۲۵ مگاوات و همچنین تعداد ۳۳۱ سامانه مقیاس کوچک خورشیدی (پشت بامی) به ظرفیت تجمعی ۲۰۲۱ کیلووات میباشند.

